Goud Sparen,Goud Kopen,Goudrekening
Geld zoals geld bedoeld is ! FGA NL, FysiekGoudAdvies Nederland
spaarrente 2016 en inflatie 2016,inflatie,10jr verloop inflatie euro,

Waarom sparen?

Nederlandse spaarders krijgen vanaf heden van alle banken minder dan 1 procent spaarrente. Nationale Nederlanden is de laatste bank die met de rente voor een vrij opneembare spaarrekening onder de 1 procent zakt. Deze bank verlaagt per 10 juni de rente naar 0,9 procent.Spaarrente daalt !

Spaarders zien het rendement op hun spaarrekening al sinds eind 2012 alleen maar dalen. Maar nog nooit daalden de spaarrentes zo hard als nu. “Sinds het begin van 2016 zijn er alleen bij de spaarrekeningen al meer dan 60 renteverlagingen geweest.”

Dat de spaarrentes zo hard dalen, komt vooral door de lage ECB-rente. Dit is het belangrijkste rentetarief van de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB-rente staat op dit moment historisch laag, namelijk op 0 procent. Dit betekent dat de banken geen rente meer hoeven te betalen over het geld dat zij lenen bij de ECB. Omdat banken gratis kunnen lenen bij de ECB hebben zij het geld van de spaarder minder hard nodig en hebben de banken er dus ook veel minder rente voor over. (Zie nieuws bijlage)

Negatieve spaarrente – Betalen om te sparen?

Ondanks dat de spaarrentes nu allemaal onder de 1 procent liggen en ze waarschijnlijk nog verder gaan dalen, hoeven particuliere spaarders nog niet te vrezen voor negatieve spaarrente, volgens Bulthuis. “Uit ervaringen met negatieve spaarrentes in Japan, weten banken dat een negatieve rente ertoe leidt dat consumenten hun geld van de bank halen en thuis in een kluis gaan bewaren. Banken willen natuurlijk niet dat hun klanten weglopen.”

Onlangs publiceerde de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een peiling waaruit eveneens blijkt dat een groot deel van de spaarders zijn geld thuis gaat bewaren als de rentes negatief worden. (Zie nieuws bijlage)

goudsparen, goudspaarplan, goud investeren, goud beleggen, fysiek goud kopen, fysiek goud inkopen,fga nederland,fysiek goud advies,

Wat moet ik nu met mijn spaargeld?

spaargeld in goud, sparen van goud, goudspaarplan, fga nl,fysiek goud advies,

Een beetje spaargeld op je spaarrekening blijft altijd nodig. Ook als de spaarrentes laag zijn, moet je natuurlijk nog wel geld achter de hand hebben voor als je wasmachine stuk gaat. “Maar voor het spaargeld dat je niet nodig hebt als buffer of voor andere spaardoelen op de korte termijn, kun je best op zoek gaan naar alternatieven”.

Je kunt hierbij denken aan beleggen, maar dat is eigenlijk alleen interessant als je er kennis van hebt of je bereidt bent je erin te verdiepen. Andere, veiligere alternatieven zijn bijvoorbeeld buitenlandse spaarrekeningen en deposito’s. Deze banken bieden vaak een hogere rente dat de Nederlandse spaarbanken. Omdat zij spaarproducten aanbieden die onder een Europees depositogarantiestelsel vallen en je spaargeld tot minimaal 100.000 euro garanderen, kun je hiermee veilig een hoger rendement behalen. In het najaar van 2016 komen meerdere kleine Nederlandse banken en beleggers organisaties  met een vergelijkbaar platform om te sparen in het buitenland. Wij FGA Nederland bieden deze mogelijkheid ook aan via onze goudleverancier te Duitsland.

Dit in de vorm van een abonnement of rekening alles op u naam en eenvoudig te controleren en zelf te registreren. 

Sparen wat?

FGA Nederland,fga nl,fysiek goud advies,echt goud,goudrekening,goud abonnement,pim producten,pim gold,pim goud,goud abonnementen,fga producten,fysiek goud advies,

Tot voor kort bestond er naast van het shoppen bij de verschillende banken, naar de beste spaarrente niet echt een alternatieve vorm van sparen. De gemiddelde spaarrente bij de bank ligt momenteel rond de 1%. Maar met een inflatiecijfer van 2% minimaal levert geld op de bank zetten dus niet iets meer op, als het thuis bewaren. Daarom kijken veel spaarders op dit moment naar alternatieve manieren van sparen.

FGA Nederland biedt de spaarder nu een alternatief of aanvulling op het sparen bij de bank in de vorm van fysiek goud of zilver sparen.

Al eeuwen wordt het beleggen in edelmetalen gezien als een manier om vermogen te beschermen tegen inflatie. Daarnaast biedt het beleggen in goud en zilver kans op aantrekkelijke rendementen. Om deze reden investeren ook institutionele beleggers zoals banken en pensioenfondsen en zelfs overheden in goud en zilver.

Bij onze goudleverancier kan de spaarder via een eenvoudig te gebruiken website goud en zilver sparen. Het goud of zilver opgeslagen in professionele kluizen in Nederland of Zwitserland. En met een mobile app. kan de spaarder op elk moment bijhouden wat de actuele waarde van zijn goud of zilver is.

Goud sparen kan al vanaf 25 euro per maand. De transactiekosten worden niet gerekend per fysiek goud uitlevering dan alleen de verzendkosten die daar voor gelden. PIM gold biedt zo de goedkoopste manier aan van fysiek goud kopen.

goud kopen, goud sparen, goud investeren, goud pensioen, sparen voor later, goudsparen is in,bescherming van u vermogen,vermogensbescherming, fga nl,fysiek goud advies nederland,

Er zitten geen verplichtingen aan het spaarplan, en kan op elk moment worden opgezegd. FGA Nederland geeft via onze goudleverancier o.a. een terugkoopregeling van 27% op de duur van 5 jaar, en 10% op de duur van 3 jaar plus onze meest gebruikte vorm 1 jaar met 4,5% waardoor het goud eenvoudig weer kan worden terug verkocht en de opbrengsten kunnen worden opgenomen. Het edelmetaal is 100% eigendom van de spaarder en kan ook fysiek worden uitgeleverd. Onze goudleveranciers bieden echt fysiek goud sparen aan.

Fysiek goud sparen bij FGA Nederland biedt niet alleen bescherming tegen inflatie maar beschermt ook tegen de risico`s van het aanhouden van spaargeld bij een bank.

Voor meer info en onze mogelijkheden:

goudplan, goudconcepten, goudproducten, goud mogelijkheden, goud zekerheden,pgh holland,